Till toppen
The 3 steps are Choose table, Choose variable and Show result. You are currently at Välj variabel

Köttproduktion årligen (slakter i slakterierna)

Välj variabler

2025-02-26
2015-03-05
FOS: Naturresursinstitutet, Köttproduktion
0300_lihtuo
Luke/Tilastot
Nu har du hamnat på en sida där du ska välja variabler och värden för dessa.
Obligatoriskt

Valda 1 Totalt 3

Obligatoriskt
Sökfält för att markera värden i listan1990 , 1991 , 1992 ,

Valda 1 Totalt 35

Obligatoriskt
Sökfält för att markera värden i listanTOTALT (art) , Nötkreatur , .Nötkreatur av köttras ,

Valda 3 Totalt 27

Antal valda celler är:
(maximalt tillåtna antal är 10 000 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 10 000 rader och 100 kolumner

Antal valda celler överstiger tillåtna 10 000 000
Slaktvolymer inkluderar även ekologiska slakter.

Art

Får- och lammkött, hästkött: Statistikföringen har blivit mera omfattande 1.1.2006.
Fårkött: Statistikföringen har blivit mera omfattande 1.1.2012.

Art

Nötkreatur

Före 2020 byggde klassificeringen av nötkreatur i statistiken över köttproduktion på klasser enligt slaktkroppsvikt. Från och med 2020 har klassificeringen byggt på klasser enligt slaktålder.
Klassifikation var till år 2019:
Nötkreatur totalt
Kor
Tjurar 130 kg eller över
Kvigor 130 kg eller över
Ungnöt 80-129 kg
Kalvar under 80 kg
För att klassificeras som ett nötdjur av köttras ska djuret vara avkomling till en ko som finns registrerad som diko i nötdjursregistret.

.Dikor

Från och med 2022 slaktsiffrorna för dikor år är inte jämförbara med tidigare år.

Svin

Innehåller även svin som har transporterats till andra länder för slakt.
En del av galtarna och suggorna ingick i gruppen slaktsvin.

Getter

Antalet om slaktade getter 2021 har korrigeras (24.2.2023).